1430 København K
Vedligeholdelsesmangler - Vandskade
Lejer har ved brev af 3. september 2011 indbragt sag om tvist om udlejers vedligeholdelsespligt.
Nævnet har behandlet sagen efter almenlejelovens § 30, stk. 2.
Udlejer er hørt i sagen.
Nævnet har efter at have besigtiget lejemålet den 31. januar 2012 truffet følgende
Afgørelse:
Nævnet har besluttet ikke at pålægge yderligere vedligeholdelsesarbejder.
Baggrund:
Lejer har boet i lejemålet siden juli måned 2009.
Efter indflytning er der ved flere lejligheder kommet (kloak)vand op af lejers håndvask i køkkenet, hvilket har medført vandskade på gulvet. Udlejer har forsøgt at afhjælpe problemet ved at slibe lejers køkkengulv. Problemet er ifølge lejer dog ikke blevet løst, og lejer har siden sommeren 2011 ikke kunnet bebo lejemålet pga. bakterier/svamp.
Udlejer har ved brev af 5. september 2011 tilskrevet lejer og oplyst, at løsningen på oversvømmelserne er slibning af køkkengulvet, og at udlejer ikke anser lejligheden for sundhedsskadelig samt at der ikke vil blive foretaget yderligere fra Lejerbos side.
Nævnet har den 31. januar 2012 besigtiget lejemålet.
På besigtigelsen var lejer til stede samt varmemesteren i ejendommen og en repræsentant for udlejer.
Det blev af udlejers repræsentanter oplyst, at faldstammen i ejendommen er blevet renset helt igennem, hele vejen ud til vejen. Endvidere blev det oplyst, at der ikke efterfølgende har været yderligere oversvømmelser i lejemålet. Gulvet er blevet slebet og lakeret som følge af oversvømmelserne, der har været i lejemålet.
Lejer oplyste, at hun er bange for, at der kommer vandskade igen, da hun, sidst der var vandskade, faldt i køkkenet og slog sig. Hun har herefter været indlagt i længere tid på grund af infektion i benet – en infektion, som er opstået, fordi hun faldt ned på gulvet i lejligheden, hvor det forurenede kloakvand var. Lejer oplyste endvidere, at hun i en længere periode efter sidste vandskade ikke kunne opholde sig i lejemålet, og derfor boede hos familie og venner.
Det blev sluttelig oplyst, at der efter at faldstammen er blevet renset, ikke har været flere vandskader i lejemålet.
Nævnet har herefter truffet afgørelse i sagen.
Da det på besigtigelsen blev oplyst, at faldstammen i ejendommen er blevet renset, og at der efter dette ikke har været yderligere vandskader i lejemålet, har nævnet besluttet, at der ikke er grundlag for at pålægge udlejer yderligere vedligeholdelsesarbejder.
Nævnet bemærker dog, at gulvet i køkkenet, uanset at dette er blevet slebet og lakeret efter skaderne, har taget lidt skade, og det er nævnets opfattelse, at lejer ikke hæfter for eventuelle udgifter til udbedring heraf ved fraflytning af lejemålet.
Klagevejledning:
Hver af parterne kan klage over denne afgørelse til boligretten, jf. § 106, stk. 1 i lov om leje af almene boliger.
Hvis en af parterne ønsker at klage, skal der sendes en stævning til boligretten senest 4 uger fra modtagelsen af afgørelsen.
Ved beregningen af fristen ses bort fra juli måned. Boligrettens adresse er: Københavns Byret, Domhuset, Nytorv, 1450 København K.
Beboerklagenævnet er ikke part i en eventuel boligretssag, men nævnet vil gerne orienteres om en eventuel klage og resultatet af retssagen.